Detta är till dig/er som önskade receptet på mina brunisar =).
1 PLÅT/ 24 BITAR
Leilas Rocky Road Brownies
- 350 g mjukt smör
- 6 dl strösocker
- 3 dl kakao av god kvalitet
- 1 dl ljus sirap
- 1/2 tsk salt
- 6 ekologiska ägg
- 3 dl vetemjöl
Fudgeglasyr
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl ljus sirap
- 400 g mörk kvalitetschoklad 70%
Rocky Road Topping
- 1/2 påse Dumlekola
- 1 dl pistagenötter
- 2 dl salta jordnötter
- 2 nävar mini-marshmallows
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Rocky road topping
- Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
- Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
- Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.
Receptet finns även att hämta här på Leila.se
Lycka till!
Emmelie
Emmelie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar