Ljus tårtbotten
4 st ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vipsa de rumsvarma äggen och sockret ett bra tag tills det är riktigt pösigt. Blanda ner resten av ingredienserna i en skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten tills det precis blandar sig. Rör inte för mycket, då rör man ut all luft som man vispat in. Smöra en form på 24 cm, hela vägen upp för kanterna och bröa formen (smörar man inte hela vägen upp kan smeten stoppas och endast höja sig på mitten när den bakas). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 gr i ca 35 minuter. Lycka till!
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vipsa de rumsvarma äggen och sockret ett bra tag tills det är riktigt pösigt. Blanda ner resten av ingredienserna i en skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten tills det precis blandar sig. Rör inte för mycket, då rör man ut all luft som man vispat in. Smöra en form på 24 cm, hela vägen upp för kanterna och bröa formen (smörar man inte hela vägen upp kan smeten stoppas och endast höja sig på mitten när den bakas). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 gr i ca 35 minuter. Lycka till!
Kokos och Limemousse
Kokos och lime passar utmärkt ihop. Limeskal i kokosmoussen ger en jättegod syrlighet. Receptet räcker till ett lager fyllning i en normalstor tårta.
2 dl créme fraiche
1 dl socker
2 dl kokos
rivet skal av en limefrukt
2 dl vispad grädde
Blanda ihop créme fraiche, socker, kokos och rivet limeskal. Låt svälla ihop en stund i kylen. Blanda med ganska hårt vispad grädde. Om fyllningen känns för lös så kan man vispa med elvispen när allt är blandat, då tjocknar den lite.
rivet skal av en limefrukt
2 dl vispad grädde
Blanda ihop créme fraiche, socker, kokos och rivet limeskal. Låt svälla ihop en stund i kylen. Blanda med ganska hårt vispad grädde. Om fyllningen känns för lös så kan man vispa med elvispen när allt är blandat, då tjocknar den lite.
Passion och hallonmousse
Tänk på att använda de skrynkliga passionsfrukterna så att moussen inte blir för syrlig. De skrynkligare är sötast.
100 g hallon
100 g passionsfrukt (innehållet) ca 4-5
0,5 dl vatten
1 msk socker
2 st gelatinblad
2 dl vispad grädde
Blötlägg gelatinbladen i minst 5 min. Koka upp hallon, vatten och socker. Rör i passionsfruktskärnorna. Rör i gelatinbladen. Låt svalna i kylskåp så den blir syltaktig. Blanda i den vispade grädden.
Denna smörkräm räcker till att spackla en normalstor tårta. Inte alls söt om man jämnför med den vanliga smörkrämen som till största del innehåller smör och florsocker.
100 g rumsvarmt smör
100 g vit choklad
100 g phipadelphia ost
Smält chokladen och låt den svalna lite. Vispa ihop allt med elvisp i ca 5 min tills den blivit fluffig i konsistensen.
LYCKA TILL!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar